Australia.reismee.nl

Fotoseries

Hieronder vind je een overzicht van alle fotoseries.

Brisbane tot Cairns met mobilhome

Na opname van de mobilhome kregen we meer dan 2000 km onder onze voeten (wielen natuurlijk). Eerst deden we Noosa aan waar de eerste foto's konden schieten van een koala, verder werd de Rainbowbeach (Hervey Bay) aangedaan,Rockhampton ......, Airlie Beach waar we met de boot, een catamaran naar de Whitsunday Islands vaarden, de volgende dag doken we in The Barrier Rif. Vooraf nam Evi nog de eerste lessen in het surfen. De laatse vier dagen verbleven we in het stille charmante Palm Cove. De volgende foto's geven dus een beeld over de volgende veerien dagen per wagen en verblijven op campings.

Alice Springs en vlucht naar Brisbane(Alice Springs-Sydney-Brisbane)

Alice Springs bekend voor " The Flying Doctors". Bezoek aan het eerste centrum en in de avond naar het restaurant/café "Bojangles" voor het vieren vann Liz haar verjaardag.

Standley Chasm en Simpson Gap

Walace Rockhole en dotpainters.

Walace Rockhole is één van de oudste dorpjes waar Aboriginals wonen. Het isonze laatste overnaching op Permanent Wallace Rochole Camp waar we aan dotpainting kunnen doen en geeft een plaatselijke gids de nodige informatie over de plaatselijke gebruiken.

Dirt Road en bezoek aan eerste nederzetting Aboriginals

De weg "Dirt Road" is een verkorting naar Alice Spring. Geen asfalt, wel grind, zand en stenen te vergelijken met een golfplaat.Men moet hier een snelheid aanhouden van ongeveer 80km/h, zoniet breken de bouten en spillen van de wielen. 's Nachts wordt deze weg gebruikt door vrachtwagens met verschillende aanhangwagens om alzo honderden kilometers uit te sparen richting Alice Spring. Men ziet hier uitsluitend 4x4 aan de hoger vermelde snelheid of hoger als tegenligger of vorbijrijder.

Op weg naar ...... Kings Canyon

Kings Canyon ligt in het Watarrka National Park in de Northern Territory, 323 km vanaf Alice Springs. Deze canyon (kloof) wordt wel vergeleken met de Grand Canyon in Amerika, De wanden van de kloof zijn meer dan 100 meter hoog, en vormen een imposant plaatje in de woestijn. Er is een twee-daagse wandeling (de Giles Track) van 22 km naar de canyon waarvoor je je van tevoren moet registreren bij de rangers. De populairste wandeltrack is de 7,2 km lange Kings Canyon Rim Walk. . Het uitzicht en de omgeving zijn echt prachtig! Het gebied is erg rotsachtig, en die rode rotsen hebben een heel apart reliëf, het lijken wel allemaal laagjes rots op elkaar. De rotsmassa's is opgebouwd uit zand. Hier krijg je weer dat grootse, ‘edge of the world'-gevoel! Na een tijdje steek je de kloof over, via een trap ga je eerst naar beneden, de canyon in. Erg onverwacht is daar ineens de Garden of Eden, een oase in de droogte, met groene planten en een prachtig watertje Je gaat daarna weer via trappen naar boven, en via de andere wand van de kloof terug naar het beginpunt.

Sound of Silence

Sound of Silence is een spektakel : ondergaande zon op Ayers Rock, BBQ en prachtige sterrenhemel. Een beeld dat op ons netvlies gebrand blijft. Waar in ons kleinn landje of in Europa of elders is dit schouwsprel van miljoenen sterren waar te nemen. Spijtig, de camera's konden dit niet vastleggen.

Ayers Rock of Uluru en The Olgas

Uluru of Ayers Rock is een reusachtige rotsformatie die ongeveer in het midden van Australië ligt, in het Noordelijk Territorium, in een gebied dat wegens de rode kleur van de grond ook bekend staat als het Rode Centrum. Uluru is een van de bekendste toeristische attracties van het land. Voor de lokale Aborigines, de Anangu, is Ulu?u een belangrijke religieuze plaats. De rots is verbonden met hun mythologie, de Tjukurpa, ook bekend als Droomtijd. Alle facetten van de rots hebben een bepaalde betekenis en zijn met elkaar verbonden via de mythologie in de Tjukurpa. Bepaalde scheuren in de rots zijn voor de Anangu de overblijfselen van een strijd tussen twee mythologische wezens uit de Droomtijd. Verschillende kleine gaten worden geassocieerd met holen gegraven door mythologische mollen. Zo vormt de rots als het ware een Bijbel voor de Anangu, die geen schrift hadden om hun mythologie op te schrijven. Er zijn verschillende heilige plekken rondom de rots die een speciale rol spelen bij mannen- of vrouwenrituelen. De Tjukurpa is grotendeels geheim voor niet-ingewijden. Het is bijvoorbeeld voor Anangumannen verboden om zelfs maar te kijken naar bepaalde delen van de rots die met vrouwen-Tjukurpa te maken hebben en andersom. Australië werd oorspronkelijk door de kolonisten gezien als een Terra Nullius, land dat aan niemand behoorde. Aan het einde van de 20e eeuw won de gedachte terrein, dat de aboriginals de rechtmatige eigenaars zijn. In 1985 werden de Aborigines, in plaats van de regering, de rechtmatige eigenaars van de rots. . Kata Tjuta, ook wel bekend als Mount Olga of the Olgas, is een rotsformatie in Centraal-Australië, in het Nationaal park Uluru-Kata Tjuta, gelegen in het Noordelijk Territorium. Kata Tjuta betekent vele hoofden in de taal van de lokale Anangu-Aborigines. Het is een formatie van een dertigtal rotsen, waarvan de hoogste meer dan 500 meter hoog is. Uit geologisch onderzoek is gebleken dat Kata Tjuta deel uitmaakt van een enorme ondergrondse rotsformatie, die ook Uluru omvat. De kleur van Kata Tjuta varieert onder de veranderlijke lichtinval van rood tot okergeel. Dit komt door de oxidatie van het metaal in de rots, dit komt waarschijnlijk omdat het rode centrum vroeger een zee zou zijn geweest. Zonder deze oxidatie zou de rots er helemaal niet zijn omdat het anders door de erosie zou zijn verdwenen. Volgens de Aborigines woont op de hoogste rots van Kata Tjuta een mythologische slang, Wanambi genaamd, in een waterhol dicht bij de top. De haren van de slang zijn de donkere lijnen op de oostkant van de rots. De wind die door de vele gaten van de rots waait is zijn adem. Als de slang erg boos is zwelt deze aan tot een orkaan. Er zijn twee beschikbare wandelroutes. De lokale Aborigines hebben liever niet dat je de rotsen beklimt, maar op deze paden blijft. De wandelroutes zijn gesloten als het te gevaarlijk is om ze te bewandelen (teveel wind, te warm of tijdens reddingsoperaties).

Terug naar Sydney met boot

Vanuit de Blue Mountains werd het olympische stadion aangedaan, nadien namen we de boot en in het donker zagen we Darling Point (vele boetieks en restaurants),Habour Bridge en Opera House in hun lichtglorie.

Blue Mountains

De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed vandaar dat deze bergen "de Blauwe Bergen" heten. Een belangrijke rotsformatie is te zien bij Echo Point. Volgens overleveringen van de Aboriginals zijn hier drie zussen (Meehni, Wimlah en Gunnedoo) versteend. De drie uitstekende rotspunten worden dan ook: The Three Sisters genoemd. <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZC5bjDyJ0_s&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ZC5bjDyJ0_s&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> De legende The Aboriginal dream-time legend has it that three sisters, 'Meehni', 'Wimlah' and Gunnedoo' lived in the Jamison Valley as members of the Katoomba tribe. These beautiful young ladies had fallen in love with three brothers from the Nepean tribe, yet tribal law forbade them to marry. The brothers were not happy to accept this law and so decided to use force to capture the three sisters causing a major tribal battle. As the lives of the three sisters were seriously in danger, a witchdoctor from the Katoomba tribe took it upon himself to turn the three sisters into stone to protect them from any harm. While he had intended to reverse the spell when the battle was over, the witchdoctor himself was killed. As only he could reverse the spell to return the ladies to their former beauty, the sisters remain in their magnificent rock formation as a reminder of this battle for generations to come. <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/sqGLZ7glI4I&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/sqGLZ7glI4I&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></embed></object>

Sydney

Australië

Reispassen en nodige documenten

De reispassen- moeten minstens 6 maanden gelden- zijn in orde. Naast het Belgisch rijbewijs is er in Australië een internationaal rijbewijs noodzakelijk. Dit rijbewijs is zelfs 2 tot 3 maal groter dan het Belgische, je moet er echt een etui voor meenemen. Wij wachten nog op de visa en dan zijn alle nodige formulieren in orde.

Oud-Turnhout