Australia.reismee.nl

Terug in België,oef

Vrijdagmorgen vertrokken te 10u 10 met autobus naar CairnsAirport. Het warme Australië zal gewissld worden binnen de 24 uur, dachten we maar..... Vertrek in Cairns verliep vlot , maar de eerste verrassing was dat er een tussenstop zou zijn in Darwin, 1,5 uur later een doorstart naar Singapore. Hadden we hier toch onze zwembroek/handdoek bij ons want de tweede verrassing jawel, vertrek zou twee uur( vertrek voorzien voor 1u25 pl.tijd en nacht) later zijn dan voorzien (vliegtuig vanuit Melbourne had vertraging). Waarom zwembroek? Wel kom je ooit in Singapore Airport  en moet je verschillende uren wachten dan kan je het zwembad van de luchthaven gebruiken als opvulling,natuurlijk kun je al de winkels (zeer veel) doorsnuffelen om je tijd te verdoen. Wachten duurt lang maar een gesprek met wachtende Griekse Australiërs( keerden terug naar hun thuisbasis bij Melbourne) verkorte het wachten. Vakantie Nieuw Zeeland is volgens hen nog mooier dan Australië(een nieuw plan bij Evi wordt in het geheugen geprent voor een volgende trip?)Aansluiting met vliegtuig in Londen is onmogelijk te halen om 5 u 'smorgens. We krijgen als compensatie een voucher om iets lekkers te eten wat we natuurlijk in de praktijk brengen. Eindelijk opening van de gate nr 22 voor de vlucht van 12 uur naar Londen(vucht gaat over India, Pakistan, Afganisthan,Kaspische Zee, Rusland, Polen, Duitsland, Nederland en U.K.) Opnieuw wachten op een vliegtuig van de maatschappij BMI. Laatste verrassing kleinste vliegtuigje (mx 30 personen) brengt ons in snelle vaart van om en bij een halfuur op de luchthaven van Zaventem. Eindelijk terug in Brussel, waar mams,Ester en Edgar-Adrien ons stonden op te wachten. Einde goed al goed, in Hoeilart worden we verwelkomd door Elisa-Rose en JF. Een beefstuk en Belgische frieten smaken dubbel zo lekker.

Huiswaarts rond 19 uur, nog even langs bomma en bompa en dan terug in eigen bed, maar ik ben (Leo) rond vier uur wakker(tijd van Aussieland? )

Een reis om nooit te vergeten . Het Aussie-land is grootser dan we kunnen denken, wat een klein landje is België. Herinneringen zullen nog vaak ons reisverhaal aandikken.

Dank aan Evi die mij dit heeft laten meemaken,de ganse familie en iedereen die ons reisverhaal heeft  gevolgd en gemaild.

P.S Een selectie van foto's zal in de volgende dagen toegevoegd orden.

CAPE TRIB and back to Belgium!

We zijn net op het verste noordelijk punt, Cape Trib, geweest tot waar we kunnen geraken met een gewone auto. de 4x4's en motorbikes stonden al klaar om verder te gaan tot Cooktown. Maar niet voor ons ;-( we rijden nu met een kleine Hyundai Yetz. en klein is ie tov de camper van een paar dagen geleden. hij kan er zeker 5 keer in!

Hier komt het Great Barrier Reef samen met het Daintree Rainforest. Weeeeeral een plaats om nooit te vergeten. deze morgen zijn we crocs gaan zoeken in de mangrove maar enkel een staart van een vrouwtje, hebben we gespot. om veel dieren te kunnen zien in de mangrove en het regenwoud, kan je best een nachtwandeling maken. en zeker niet tijdens de zomer want dan is het te warm voor de dieren. DUS de winter was de best gekozen tijd van het jaar. daarjuist liep een varaan van een meter lang voor onze neus. deze morgen eindelijk de Ulysses vlinder gezien, maar wel in het insectenmuseum.

we zijn dus geraakt tot hoe ver we konden gaan op deze keitoffe, prachtige, gekleurde reis door West-Australia.

we vertrekken morgenvroeg uit ons hotel en nemen de vlieger naar Singapore om 12u40 lokale tijd. Zaterdag landen we in Zaventem rond 9u als alles goed gaat. En daarna zien we jullie allemaal terug met veel foto's, ongeveer 1800 !!!! maar laat mij (Evi) misschien best zaterdag en zondag wat uitrusten want maandag terug aan het werk B-) ons mama zal onze papa wel gaan soigneren dus die zal snel uitgerust zijn met zijn pensioen ;-)

Oh ja aan ons Ester nog: BIEFSTUK MET FRIET, wat had je gedacht???????? en voor onze pa de beste wijn uit de 'wijnkelder' van JF! en veel knuffeltjes van onze (b)engeltjes uiteraard!!!!!!!!!

nog 4 dagen and going home

We hebben de laatste kilometers afgelegd van de 2100 en km met de camper van!

De voorbije drie dagen logeerden we in Airlie Beach waar we cruisden tussen de Whit Sundays met een catamaran. Het witste strand, Whiteheaven Beach, heeft onze voetafdrukken er nu ook in het zand staan. Het witte zand is er zo fijn dat je je juwelen er volledig mee proper kunt krijgen. Een stingray van doorsnede rond de 75cm schoot aan ons voorbij toen we net in het water gingen om te gaan genieten van het witte prachtige strand.

de volgende dag zijn we in volle snelheid naar de Outer Great Barrier Reef gevaren om daar onze eerste scuba diving ervaring op te doen. Waw wat een reef! de enorme grote vis zo groot als een dolfijn heeft ons spijtig genoeg geen gedag komen zeggen. de andere mededuikers en snorkelaars hebben hem wel kunnen spotten. weeral een prachtervaring rijker die we nooit zullen vergeten.

van daaruit zijn we doorgereden naar onze eindbestemming met de camper in Cairns. met toch een beetje een fijn gevoel dat we de camper hebben kunnen achterlaten want de trip van meer dan 2100km was continu van GO GO GO, CONCENTRATION CONCENTRATION. we kunnen nu zeker links rijden, dat het rechts rijden nog gaat lukken...?

nu zitten we te relaxen in Palm Cove, een klein ultrasjiek en modern strandstadje vlak bij de Great Barrier Reef, Cape Tribulation en Daintree Rainforest. Of we die 2 laatste nog gaan bezoeken, zul je in 1 van onze laatste blogs kunnen lezen.

WE VOEGEN NU FOTO s TOE VAN DE EERSTE DAGEN!!!!!!!!!!!

G'DAY!

Bush Camp en eilanden in overvloed

Gisteren vertrokken uit Rockhampton, the beef capital of Australia die ligt op de steenbokskeerkring. We hebben er de avond vantevoren en goed steak achter de kiezen gestoken met Frieten. We hadden de keuze om een steak van 1kg te bestellen,maar hebben toch onder moeten doen met een steak van 250g. 's morgens het Dreamtime Cultural Centre bezocht met een fantastische didjeridoo spelende gids. Boomerang gooien heeft nu ook geen geheimen meer. Evi moet nog wel wat spieren kweken hiervoor.

Gisteren laat aangekomen in The Bush Camp aan de Eungella Gorge in Finch Hatton. Het kamp ligt midden in het regenwoud, Robinson Crusoe hutten en co inbegrepen en is 1 van de zeldzame plekken waar je de Platypus zou kunnen zien zwemmen. Die hebben wij dus NIET gezien, ook de Ulysses vlinders waren nog niet wakker toen we vertrokken. Schildpadden lieten zich wel fotograferen. De watervallen in de gorge waren de moeite om het zweterige, plakkerige regenwoud door te wandelen.

We hebben een duits backpacker meisje een lift gegeven naar Airlee Beach, waar we nu 3 nachten zullen blijven op hetzelfde caravanpark want: morgen heel de dag varen met een catamaran door de Whit Sunday Islands en overmorgen varen we naar het Great Barier Reef om daar ook rond te snorkelen.

Yep Ilse, nog geen Australiers ontmoet die de moeite waard zijn. Want de meeste campinggasten zijn gepensioneerde koppels en voor de rest backpackers van onder de 25. Ook al schat iedereen mij hier rond de leeftijd van 25, groene blaadjes doen me toch twijfelen...

TOEDELOE!!!!

Rum en surfstrand

Hellokes!

Eindelijk een pc gevonden die iets beter werkt en waar we mee kunnen bellen naar huis. Yep, hier zijn snel werkende pc's niet evident. sinds sydney hebben we er geen meer gevonden met camera. gelukkig hebben we eigen oortjes en microfoon bij.

we zijn vandaag over Bundaberg, geland in Town of 1770 waar Captain in, jep, 1770 aanmeerde met zijn schip. In Bundaberg hebben we de rum distilleerderij bezocht en heeft pa 2 rums achterover kunnen kappen. ikzelf mocht wel een liqueur drinken 0.6 alcohol maar omdat ik nog moest rijden tot hier, ongeveer 200km, was meer not done. Australia is heel strikt op vlak van alcoholconsumptie. pa heeft al een aantal dagen zijn wijntje of biertje moeten laten ;-)

morgen gaan we horen voor surflessen, benieuwd of dat zal lukken.

groetekes!!!!!

Met camper van verder

Vertrokken vanuit Alice springs over Brisbane  waar we de camper van opghaald hebben, zes plaatsen 6 i.p.v 3, een upgrade gekregen. De eerste inkopen gedaan voor de volgende dagen. Over de highways naar de verschillende kunstplaatsen waaronder Noosa gisteren. Een cruise gedaan over de river of mirrors. Geluk want we konden een grotere wandeling maken in Noosa heads waar we de eerste koala's konden vastleggen. Hier hebben ze mensen va nuit Aalst en later tijdens het eten van Genk. Het weerspiegelen van de huizen in het water en de wonboten op de rivier was wondermooi. Vanuit Noosa vertrokken naar Rainbow beach, Iskinpoint, hier hebben de mensen hun tenten opgeslagen tussen twee zeearmen. Prachtige beelden.Eerste duik in het frisse water deden we vroeger in de zee bij Rainbow beach. Nu aangekomen in Hervey Bay. Hebben gebookt voor Fraser Island, weer vroeg uit de veren en de ganse dag op pad. Op zoek gaan naar contact[punt om te skypen zal ook een van onze punten zijn, op de campings die we aandoen zijn de computers niet voorsien van camera, noch van andere aansluitmogelijkheden en zijn vaak zeeer traag, vandaar ook geen mogelijkheid om foto' s te plaatsen. In elk geval de groeten aan iedereeen die ons volgt vanuit de verre Kempen, hopelijk is het weer daar even mooi als hier, het is winter maar zag daarnet op tv dat het richting Cairns 29 graden zal worden.

The Outback

Vanuit Ayers Rock vertrokken in de Outback.Een belevenis om nooit te vergeten. elke avond konden we de zonsondergang bewonderen in de bergen telkens met heerlijke champagne erbij maar ook heel vroeg uit onze tent gekropen om 5u om de zonsopgang in de mountains te bewonderen. nu zitten we in alice springs. morgen naar de flying doctors en nadien zullen we meer schrijven als we in brisbane zijn. want nu gaan we de verjaardag vieren van onze gids lizz in Bo Jangles. je kan ons zien eten en drinken op www.bossaloon.com.au je kan ook een liedje voor ons aanvragen en ons trakteren op een goed pintje of zo. So we are off! you will see us on the internet???

Blue Mountains

Vroeg uit de veren om om 7.30u te vertrekken naar de Blue Mountains en co.

Wilde kangeroes in het National Parc met verse thee van de eucalyptusbomen rondom ons en australische lekkere cookies. Er was een Joey van 9 maanden bij, dit is een kleine kangoeroe wel te verstaan. echt schattig en zacht vanop 2 meter afstand. de kokatoes en andere mooie zingende vogels maakten in de grootse stilte de ambiance compleet.

Superlunch gekregen aan Echo Point. Echo Point met zicht over de valleien van de Blue Mountains en de THree Sisters is indrukwekkend met de prachtige bluwe lucht, veroorzaakt door de microdropplets van de 90 soorten eucalyptussen. de Three Sisters zijn 3 aboriginal zusters die betoverd zijn door een wizard die nadien zijn toverbeen verloor en zichzelf omtoverde tot een vogel en zijn nieuwe toverbeen opnieuw verloor. ze zeggen dat de liar birds nog steeds zoeken naar het tweede toverbeen.

dan de Skyway genomen over een waterval en konden zien door de bodem tot 250 feet diep. de kabelbaan bracht ons verder naar the rainforest waar een wandeling van 50 minuten de fauna en flora immens was. nog nooit zo'n grote varens en termietenhoop gezien. ook blijken de lianen wortels te zijn die van de takken naar beneden groeien en zo zorgen dat de bomen  enorm dik worden aan de voet van de stam. een 52graden stijle spoorweg bracht ons terug tot bovenaan de top van de berg.

Nu weten we ook hoe we een boomerang terug tot bij ons moeten laten komen. John de gids gaf een demonstratie van jewelste. 5graden weg van uw gezicht kantelen is een tip die we zeker moeten onthouden om de boomerang later niet in ons gezicht te krijgen. Via de highway naar Olympic city gereden met een brand in het woud in het kielzog. waarschijnlijk aangestoken als protest tegen de wegenwerken. nadein de cruiseboat teruggenomen naar Sydney na zonsondergang. het schouwspel van licht op de oevers van de rivier kwam ons ;met veel wind en koude tegemoet. wij kunnen nu het vuurwerk op oudjaar duidelijk voorstellen boven de skyline van Sydney.Vandaag een dag gehad van rond de 16C.

Vandaag al mijn talen gebruikt en al 2 maal het compliment gehad dat men vroeg wat ik studeer. jawel de rimpels zaten achter mijn zonnebril .

dit is een qwerty keyboard dus sorry voor de fouten. ;-)